DSpace Repository

HACCP Sisteminin Otellerin Mutfak Çalışanları Tarafından Değerlendirilmesi: 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

Show simple item record

dc.contributor.author Hacıoğlu, Necdet
dc.contributor.author Girgin, Göksel Kemal
dc.date.accessioned 2015-10-06T16:41:39Z NULL
dc.date.available 2015-10-06T16:41:39Z NULL
dc.date.issued 2008
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.12397/2327 NULL
dc.description.abstract Yiyecek-içecek üreten isletmelerde gıda hijyeni ve güvenligi, diger bir deyisle yiyecek ve içeceklerin, belirlenmis saglık standartlarına göre hazırlanması, müsteri saglıgı ve memnuniyeti açısından oldukça önemlidir. Gıda güvenligi konusunda da en önemli sistemlerin basında HACCP (Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) Sistemi gelmektedir. Bu çalısmada, bes yıldızlı otellerin mutfak departmanı çalısanlarının HACCP ile ilgili düsüncelerinin tespiti amaçlanmıstır. Gelistirilen soru kagıdı 1 Kasım 2007 ve 1 Nisan 2008 tarihlerinde Ankara, Antalya, 4stanbul ve 4zmir'de bulunan toplam 43 adet bes yıldızlı otel isletmesinde çalısan toplam 832 mutfak personeline uygulanmıstır. Arastırma sonuçlarına göre, çalısanların HACCP sistemini otel isletmeleri için çok önemli bir gıda güvenlik sistemi olarak gördüklerini ortaya koymustur. Meeting required health standards during the process of food preparation and serving is of critical importance to costumer health and satisfaction. HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) is one of the major systems regarding food safety. The basic objective of this study was to determine attitudes of kitchen staff towards the HACCP system. The questionnaire was applied to 832 employees working in 43 five star hotels in Ankara, Antalya, Istanbul and Izmir during 1 November 2007, 1 April 2008. The results showed that the HACCP system was perceived as avastly important system for food safety . en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi en_US
dc.subject Food Hygiene, Food Safety, HACCP System,Gıda Hijyeni, Gıda Güvenligi, HACCP Sistemi en_US
dc.title HACCP Sisteminin Otellerin Mutfak Çalışanları Tarafından Değerlendirilmesi: 5 Yıldızlı Otel İşletmelerinde Bir Araştırma en_US
dc.title.alternative en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account