DSpace Repository

OTEL İŞLETMELERİNDE RESTORAN ŞİKÂYETLERİNİN ŞİKÂYET DAVRANIŞLARINA ETKİSİ: AFYONKARAHİSAR İLİ ÖRNEĞİ

Show simple item record

dc.contributor.author ZORLU, Özcan
dc.contributor.author ÇEKEN, Hüseyin
dc.contributor.author KARA, Ali Mete
dc.date.accessioned 2015-10-28T11:07:59Z NULL
dc.date.available 2015-10-28T11:07:59Z NULL
dc.date.issued 2013
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.12397/5295 NULL
dc.description.abstract Bu araştırmanın amacı, Afyonkarahisar ilinde faaliyet gösteren işletme belgeli termal konaklama işletmelerinde konaklayan konukların restoran ve restoran hizmetlerine yönelik şikayet konuları ve şikayete ilişkin davranış şekillerinin araştırılarak, şikayet konularının şikayet davranışları üzerindeki etkilerinin saptanmasıdır. Veriler 396 konuktan anket yöntemiyle toplanmıştır. Verilerin analizinde betimleyici istatistik tekniklerinin yanı sıra, karşılaştırma testleri kullanılmıştır. Verilerin analizi sonucunda katılımcıların daha çok hizmet atmosferi kaynaklı şikayetlerde bulundukları, sesli tepkileri diğer şikayet davranışlarına oranla daha fazla sergiledikleri, şikayet konularının şikayet davranışları üzerinde genel olarak etkili olduğu saptanmıştır. Ayrıca şikayet konularının şikayet davranışlarının alt boyutlarını oluşturan sesli tepkiler, kişisel tepkiler ve üçüncü taraf tepkiler üzerinde anlamlı bir etkisinin olduğu tespit edilmiştir. Araştırmanın sonucunda katılımcıların şikayet konuları ve şikayet davranışlarına ilişkin görüşlerinin cinsiyetlerine, mesleklerine ve eğitim düzeylerine göre benzerlik gösterdiği, diğer yandan ise medeni durumları ve yaş gruplarına göre anlamlı bir farklılık gösterdiği saptanmıştır The aim of this study is to determine the effects of complaints on customer complaint behaviors (CCB) concurrently with evaluating the restaurant complaints of guests who are staying in thermal hotels that operating in Afyonkarahisar province. Required data gathered from 396 thermal hotel guests by using questionnaire method. In data analyzing, descriptive statistic techniques and discriminant analyses was used. As a result of the data analysis, it's determined that guests mostly complain about restaurant service atmosphere, and much more voice responses taken comparing to other customer complaint behaviors, also customer complaints have some important effects on CCB and CCB's sub dimensions named as voice responses, private responses, third-party responses. At last, it's found that participants' views about complaints and complaint behaviors are statistically similar in terms of sex, occupation and education level, on the other hand their views are statistically different (meaningful) in terms of marital status and age groups. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü en_US
dc.subject Complaint, Complaint Behaviour, Restaurant, Thermal Hotel, Afyonkarahisar,Şikayet, Şikayet Davranışı, Restoran, Termal Otel, Afyonkarahisar. en_US
dc.title OTEL İŞLETMELERİNDE RESTORAN ŞİKÂYETLERİNİN ŞİKÂYET DAVRANIŞLARINA ETKİSİ: AFYONKARAHİSAR İLİ ÖRNEĞİ en_US
dc.title.alternative EFFECTS OF RESTAURANT COMPLAINTS ON COMPLAINT BEHAVIORS IN HOTELS: CASE OF AFYONKARAHİSAR PROVINCE en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account