dc.contributor.author |
KORKMAZ DEVRANİ, Tülay
|
|
dc.date.accessioned |
2015-09-30T15:17:35Z |
NULL |
dc.date.available |
2015-09-30T15:17:35Z |
NULL |
dc.date.issued |
2014 |
|
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/20.500.12397/1843 |
NULL |
dc.description.abstract |
Bu çalışmanın amacı restoranlarda hizmet sunan çalışanların bahşiş gelirlerini arttırmak için sergiledikleri davranışların (bahşiş arttıran davranışlar) müşteriler tarafından nasıl algılandığının incelenmesi ve müşteriyi bahşiş vermeye yöneltme nedenlerine göre alt gruplara ayrışıp ayrışmadıklarının belirlenmesidir. Veri Ankara'da yaşayan müşterilerden uygunluk örneklemesi ile toplanmıştır. Analizler geçerli 295 anket üzerinden yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre bahşiş arttıran çalışan davranışlarının müşterilerin daha fazla bahşiş verme isteği üzerindeki etkisi farklılaşmaktadır. Bahşiş arttıran davranışlar müşterilerin değerlendirmelerine göre üç ayrı alt grupta toplanmıştır. Aynı grupta yer alan davranışların müşteriyi bahşiş vermeye yöneltme nedenleri benzerlik göstermektedir Bu çalışmanın amacı restoranlarda hizmet sunan çalışanların bahşiş gelirlerini arttırmak için sergiledikleri davranışların (bahşiş arttıran davranışlar) müşteriler tarafından nasıl algılandığının incelenmesi ve müşteriyi bahşiş vermeye yöneltme nedenlerine göre alt gruplara ayrışıp ayrışmadıklarının belirlenmesidir. Veri Ankara'da yaşayan müşterilerden uygunluk örneklemesi ile toplanmıştır. Analizler geçerli 295 anket üzerinden yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre bahşiş arttıran çalışan davranışlarının müşterilerin daha fazla bahşiş verme isteği üzerindeki etkisi farklılaşmaktadır. Bahşiş arttıran davranışlar müşterilerin değerlendirmelerine göre üç ayrı alt grupta toplanmıştır. Aynı grupta yer alan davranışların müşteriyi bahşiş vermeye yöneltme nedenleri benzerlik göstermektedir |
en_US |
dc.language.iso |
tr |
en_US |
dc.publisher |
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi |
en_US |
dc.subject |
Tip enhancing behaviors, Tip size, Turkish customers, Restaurant,Bahşiş Arttıran Davranışlar, Bahşiş Miktarı, Türk Müşteriler, Restoranlar JEL Classification Codes: M10 ve M52 |
en_US |
dc.title |
Müşterilerin Restoran Çalışanlarının Bahşiş Arttırma Amaçlı Davranışlarına Karşı Tutumları |
en_US |
dc.title.alternative |
Customers' Attitudes Toward Servers Tip Enhancing Behaviors |
en_US |
dc.type |
Article |
en_US |