DSpace Repository

Müşterilerin Restoran Çalışanlarının Bahşiş Arttırma Amaçlı Davranışlarına Karşı Tutumları

Show simple item record

dc.contributor.author KORKMAZ DEVRANİ, Tülay
dc.date.accessioned 2015-09-30T15:17:35Z NULL
dc.date.available 2015-09-30T15:17:35Z NULL
dc.date.issued 2014
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.12397/1843 NULL
dc.description.abstract Bu çalışmanın amacı restoranlarda hizmet sunan çalışanların bahşiş gelirlerini arttırmak için sergiledikleri davranışların (bahşiş arttıran davranışlar) müşteriler tarafından nasıl algılandığının incelenmesi ve müşteriyi bahşiş vermeye yöneltme nedenlerine göre alt gruplara ayrışıp ayrışmadıklarının belirlenmesidir. Veri Ankara'da yaşayan müşterilerden uygunluk örneklemesi ile toplanmıştır. Analizler geçerli 295 anket üzerinden yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre bahşiş arttıran çalışan davranışlarının müşterilerin daha fazla bahşiş verme isteği üzerindeki etkisi farklılaşmaktadır. Bahşiş arttıran davranışlar müşterilerin değerlendirmelerine göre üç ayrı alt grupta toplanmıştır. Aynı grupta yer alan davranışların müşteriyi bahşiş vermeye yöneltme nedenleri benzerlik göstermektedir Bu çalışmanın amacı restoranlarda hizmet sunan çalışanların bahşiş gelirlerini arttırmak için sergiledikleri davranışların (bahşiş arttıran davranışlar) müşteriler tarafından nasıl algılandığının incelenmesi ve müşteriyi bahşiş vermeye yöneltme nedenlerine göre alt gruplara ayrışıp ayrışmadıklarının belirlenmesidir. Veri Ankara'da yaşayan müşterilerden uygunluk örneklemesi ile toplanmıştır. Analizler geçerli 295 anket üzerinden yapılmıştır. Analiz sonuçlarına göre bahşiş arttıran çalışan davranışlarının müşterilerin daha fazla bahşiş verme isteği üzerindeki etkisi farklılaşmaktadır. Bahşiş arttıran davranışlar müşterilerin değerlendirmelerine göre üç ayrı alt grupta toplanmıştır. Aynı grupta yer alan davranışların müşteriyi bahşiş vermeye yöneltme nedenleri benzerlik göstermektedir en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi en_US
dc.subject Tip enhancing behaviors, Tip size, Turkish customers, Restaurant,Bahşiş Arttıran Davranışlar, Bahşiş Miktarı, Türk Müşteriler, Restoranlar JEL Classification Codes: M10 ve M52 en_US
dc.title Müşterilerin Restoran Çalışanlarının Bahşiş Arttırma Amaçlı Davranışlarına Karşı Tutumları en_US
dc.title.alternative Customers' Attitudes Toward Servers Tip Enhancing Behaviors en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account