DSpace Repository

ÜRÜNLERİN EKONOMİK SOSYAL VE ÇEVRESEL BAŞARILARININ BELİRLENMESİ: TÜRKİYE GIDA SEKTÖRÜ ARAŞTIRMASI

Show simple item record

dc.contributor.author DEMİRER, Ömür
dc.contributor.author GÜRBÜZ, Esen
dc.date.accessioned 2015-09-30T14:27:28Z NULL
dc.date.available 2015-09-30T14:27:28Z NULL
dc.date.issued 2006
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.12397/1523 NULL
dc.description.abstract Üretilen herhangi bir ürünün ekonomik, sosyal ve çevresel başarısının önemini ayrı olarak açıklayan ve değerlendiren çalışmalar olmasına karşın, bu üç önemli başarı değişkeninin bir arada değerlendirilmesinin gerekliliği, hem uygulamada hem de teoride önem kazanmıştır.Bu çalışma, ürünlerin ekonomik, sosyal ve çevresel başarılarını bir arada değerlendirmesi ve bir araştırma ile desteklemesi yönüyle önem taşımaktadır. Çalışmada ürünlerin ekonomik, sosyal ve çevresel başarılarını etkileyebilecek değişkenler teorik olarak tanımlanmakta ve Firma büyüklüğü, ithalat ihracat gerçekleştirme ve aracı kullanma durumları ile ekonomik, çevresel ve sosyal başarı kriterleri arasında herhangi bir ilişki olup olmadığı ve bu değişkenlerin aralarında bir farklılık oluşturup oluşturmadığı, Türkiye Gıda Sektörü'nde gerçekleştirilen bir araştırmanın istatistik sonuçları ile değerlendirilmektedir. en_US
dc.description.abstract ABSTRACT Altough there are studies which evaulate and explain the importance of environmental, social and economic success of a product, it is important to evaluate the considerable success of these three variables together.This paper aims to evaluate economic, social and environmental success of a product all together (but not seperatly) by conducting a research. In this paper for some sample firms operating in the Turkish Food Industry, the variables, which effect the products' economic, social and enviromental successes, are defined theoretically and the research results are explained investigating if there is a relationship between enviromental, social, economic success criteria and firm size, export, import use of intermediary. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi en_US
dc.subject Ekonomik Başarı, Çevresel Başarı, Sosyal Başarı, Türkiye Gıda Sektörü.Economic Performance, Enviromental Performance, Social Performance, Turkısh Food Sector. en_US
dc.title ÜRÜNLERİN EKONOMİK SOSYAL VE ÇEVRESEL BAŞARILARININ BELİRLENMESİ: TÜRKİYE GIDA SEKTÖRÜ ARAŞTIRMASI en_US
dc.title.alternative DETERMINATION OF SOCIAL ECONOMIC AND ENVIRONMENTAL SUCCESS OF A PRODUCT: AN EMPIRICAL INVESTIGATİON ON THE TURKISH FOOD INDUSTRY en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account