DSpace Repository

ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi'nin tedarik zinciri yönetimi açısından değerlendirilmesi ve güçlendirilmesi gereken ortak noktaların ortaya konması

Show simple item record

dc.contributor.author Uzeken, Selin
dc.date.accessioned 2015-11-26T14:47:13Z NULL
dc.date.available 2015-11-26T14:47:13Z NULL
dc.date.issued 2008
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.12397/11290 NULL
dc.description.abstract Günümüzde işletmeler, pazarı müşteri taleplerinin yönettiğinin bilincindedirler. Bu yüzden her işletme için önemli olan müşteri memnuniyetini sağlamaktır. Müşteri memnuniyetini sağlamak için işletme kaliteli ürün ya da hizmet sunmak zorundadır. Bu nedenle kalite yönetimi, işletmeler için daha fazla önem kazanmıştır. Bunu sağlamak için ise pek çok işletmede Kalite Yönetim Sistemi uygulamak bir gereksinim halini almıştır. Bütün sektörler için geçerli olan bu durum gıda sektörü için ürün, insan sağlığını doğrudan etkilediğinden dolayı yaşamsal bir önem taşır. Dünyada pek çok gıda standardı çıkartılmıştır. Hepsi müşteriye güvenli ürün ulaştırmayı amaçlamaktadır. Ancak bütün dünyada geçerliliği olan bir standart olmadığından en geniş kapsamlı gıda standardı olan ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standardı yayınlanmıştır. Bu sistem dünya çapında güvenli gıda tedarik edilmesini sağlamak amacıyla düzenlenmiş bir standarttır. Tedarik Zinciri Yönetimi ise yine ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gibi müşteri memnuniyetini ve bunun yanı sıra maliyet avantajını sağlamaya yönelik uygulanan, tedarik zinciri boyunca bütün yürütücüleri ilgilendiren bir yönetim sistemidir. Bu tezde kalite ve kalite yönetim sistemi kavramları açıklanmış, gıda standartları, Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve Tedarik Zinciri Yönetimi'nden bahsedilerek ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve Tedarik Zinciri Yönetimi arasındaki ilişki ortaya konmuştur. Anahtar Kelimeler: Gıda Güvenliği, Kalite, Tedarik Zinciri Nowadays, the organizations are aware that the market is being managed by customers. Because of this, customer satisfaction is important for organizations. An organization has to produce products of good quality or present service of good quality in order to make customers satisfied. As a result, quality systems have gained more importance fort hem. So that, appliying a Quality System has become a necessity in many organizations. This iş important for all sectors but especially in food sector it has a vital importance as food effects human health directly This reason makes it more important than others. There have been a lot of food standards in the world. The common target of them is to transport safe product to consumers. But none of them is valid all around the world. So that ISO 22000 Food Safety Management System Standard has been published in order to supply safe food all around the world. Supply Chain Management is again a management system just like ISO 22000 Food Safety Management System which concerns all the drivers during the application that is applied in order to supply customer satisfaction and cost advantage. In this thesis, quality and Quality Management Systems have been explained, food standards, ISO 22000 Food Safety Management System and Supply Chain Management have been mentioned and the relationship between them has been introduced. Key Words: Food Safety, Quality, Supply Chain en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher DEÜ Sosyal Bilimleri Enstitüsü en_US
dc.subject Gıda güvenliği=Food safety Kalite=Quality Tedarik zinciri=Supply chain en_US
dc.title ISO 22000 gıda güvenliği yönetim sistemi'nin tedarik zinciri yönetimi açısından değerlendirilmesi ve güçlendirilmesi gereken ortak noktaların ortaya konması en_US
dc.title.alternative The evaluation of ISO 22000 food safety management system from the point of supply chain management and the presentation of the common points that should be reinforced en_US
dc.type Thesis en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account