DSpace Repository

Browsing Tıp Fakültesi by Author "FETİL, EMEL"

Browsing Tıp Fakültesi by Author "FETİL, EMEL"

Sort by: Order: Results:

  • KIRIMLI, ÖNDER; ASLAN, ÖZGÜR; GÖLDELİ, ÖZHAN; GÜNERİ, SEMA; BADAK, ÖZER; FETİL, EMEL; ÖZKAN, AYŞE ŞEBNEM (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2000)
    BEHÇET HASTALIĞI, GÖZ TUTULUŞU YANINDA REKÜRREN ORAL VE GENİTAL ÜLSERASYONLARLA SEYREDEN MULTISISTEMİ TUTAN BİR VASKULİTTİR.
  • ASLAN, ÖZGÜR; GÜNERİ, SEMA; ÖZKAN, AYŞE ŞEBNEM; FETİL, EMEL; GÖLDELİ, ÖZHAN; BADAK, ÖZER; KIRIMLI, ÖNDER (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi , 1999)
    BEHÇET HASTALIĞI, GÖZ TUTULUŞU YANINDA REKÜRREN ORAL VE GENİTAL ÜLSERASYONLARLA SEYREDEN MULTİSİSTEMİ TUTAN BİR VASKÜLİTTİR.
  • İLKNUR, TURNA; ÖZKAN, AYŞE ŞEBNEM; Kırkalı, Güldal; FETİL, EMEL; KOÇTÜRK, Semra ; Tokgöz, Zeynep; GÜNEŞ, ALİ TAHSİN (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2005)
    Amaç: Behçet hastalığı, immun kompleksler ve vaskulit bulguları belirlenen, multisistemik kronik inflamatif bir hastalıktır. Son yapılan çalışmalar patogenezde mikrobial antijenler, T hücre aktivasyonu, monosit ve makrofajlar ...
  • ÖZKAN, AYŞE ŞEBNEM; İLKNUR, TURNA; FETİL, EMEL; Gürler, A. Nalan; BOYRAZ, Nevruz; AYDAR, Abdullah G.; KOÇYİĞİT, Aytuğ; TOPRAK, İbrahim (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi , 2001)
    İlk olarak 1937' de Hulusi Behçet tarafından tanımlanan behçet sayrılığı, etyolojisi net olarak bilinmeyen mukokutan, oküler, artiküler, vasküler, gastrointestinal ve nörolojik belirtilerle kendisini gösteren bir kronik ...
  • AKARSU, SEVGİ; İLKNUR, TURNA; YILMAZ, YAŞAR; LEBE, BANU; FETİL, EMEL (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2011)
    Eritema diskromikum perstans gövde, ekstremiteler, yüz ve boyunda simetrik dağılım gösteren, asemptomatik ve yavaş ilerleyen kül grisi renginde maküllerle karakterize nadir görülen, benign, kronik ve idiyopatik bir ...
  • FETİL, EMEL; İLKNUR, TURNA; BOYRAZ, Nevruz; ÇAKMAKÇI, HANDAN; Kovanlıkaya, Arzu; KURUL, AYŞE SEMRA; ÖZKAN, AYŞE ŞEBNEM (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi , 2001)
    İncontinetia pigmenti achromians blaschko çizgilerini takip eden girdapsı hipopigmantasyon ile karakterize neurokütan bir sayrılıktır.
  • AKARSU, SEVGİ; FETİL, EMEL; Bozkaya, Emine; Bozkanat, Kübra Melike; Akyaz, Pınar; Gün, Mustafa; Erdemir, Yelda; İLKNUR, TURNA (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2010)
    Amaç: Demografik ve klinik özellikleri açısından bazı farklılıklar gösteren otoimmünbüllöz dermatoz (OBD)'lara bazı otoimmün hastalıkların eşlik edebildiği bildirilmiştir.Bu çalışmada kliniğimizde yatan OBD olgularında ...
  • AKARSU, SEVGİ; İLKNUR, TURNA; CANBAZ, CEYLAN; ÖZBAĞÇIVAN, Özlem ; ÇARŞANBALI, Saim; FETİL, EMEL; GÜNEŞ, ALİ TAHSİN (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi, 2011)
    Amaç: Literatürde psoriyazisli olgularda bakteriyel veya viral boğaz enfeksiyonlarının deri lezyonlarının oluşumu ve/veya alevlenmesini tetikleyebildiği bildirilmiştir. Bu çalışmada psoriyazis vulgaris klinik alt tiplerinde ...
  • İLKNUR, TURNA; ÖZKAN, AYŞE ŞEBNEM; ERDEM, Yasemin; Birgin, Bahar; FETİL, EMEL; LEBE, BANU; Mert, Emel (Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi , 2002)
    Urbach Wiethe sayrılığı, seyrek olarak görülen autosomal resesif geçişli, deri oral kavite larinks ve iç organlarda hıyalin madde infiltrasyonu ile karakterize bir sayrılıktır.

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account