DSpace Repository

FERMENTASYONLA ETİL ALKOL ÜRETİMİ ÜZERİNE ÇÖZÜCÜ ETKİSİ

Show simple item record

dc.contributor.author KIRBAŞLAR, Ş. İsmail
dc.contributor.author ÇAVUŞ, Selva
dc.contributor.author DRAMUR, Umur
dc.date.accessioned 2015-10-07T15:17:57Z NULL
dc.date.available 2015-10-07T15:17:57Z NULL
dc.date.issued 2000
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/20.500.12397/2682 NULL
dc.description.abstract Endüstride fermantasyon ile etil alkol üretiminin büyük bir kısmı kesikli proseslerde gerçekleştirilmektedir. Kesikli fermantasyonda son ürün inhibisyonu nedeniyle seyreltik ürün elde edilmektedir. Son yıllarda, seyreltik etil alkol çözeltisinin saflaştırılması üzerine araştırmalar artmıştır. Alternatif ayırma metotlarından biri de sıvı-sıvı ekstraksiyon prosesleridir. Sıvı–sıvı ekstraksiyon proseslerinde en önemli parametrelerden biri çözücünün mayalar ve fermantasyon üzerine etkisidir. Bu çalışmada, çözücü olarak seçilen oleil alkolün mayaların ve fermantasyon üzerinde inhibisyon etkisinin olmadığı belirlenmiştir. Oleil alkolün mayalar (Saccharomyces cerevisiae) için yaşamsal uygunlukta bir çözücü olduğu saptanmıştır. Su+Etil alkol+Oleil alkol üçlü sisteminin çözünürlük eğrisi fermantasyon sıcaklığında (303±0.2 K) incelenmiştir. Etil alkolün oleil alkol içindeki dağılma katsayısı deneysel olarak ölçülmüştür. The most used method for production of ethyl alcohol is batch fermentation process. In the batch fermentation, a diluted product is obtained because of inhibition of the last product. In recent years, the studies concerning purification of the dilute ethyl alcohol has increased. One of the alternative methods is liquid-liquid extraction process. It was determined that oleil alcohol has not negative effect on the yeast (Saccharomyces cerevisiae) and fermentation. Oleil alcohol is a biocompatible extractant for ethyl alcohol. Experimental liquid-liquid equilibrium of Water+Ethyl alcohol+Oleil alcohol system was examined at 303±0.2 K. The distribution coefficient of ethyl alcohol in the oleil alcohol was measured at 303±0.2 K. en_US
dc.language.iso tr en_US
dc.publisher Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi en_US
dc.subject Etil alkol, Saccharomyces cerevisiae, Fermantasyon, Ekstraksiyon Ethyl alcohol, Saccharomyces cerevisiae, Fermentation, Extraction en_US
dc.title FERMENTASYONLA ETİL ALKOL ÜRETİMİ ÜZERİNE ÇÖZÜCÜ ETKİSİ en_US
dc.title.alternative THE EFFECT OF SOLVENT ON A ETHANOL FERMENTATION PROCESS en_US
dc.type Article en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Advanced Search

Browse

My Account